Günter Wallraff

posted in: Tyskland | 0

Porträtt som sändes i Medierna i P1 den 18 april 2009

► Lyssna på reportaget om Günter Wallraff.

Günter Wallraff
Günter Wallraff

Günter Wallraff måste vara den idag levande journalist som betytt mest för Tyskland. Med hjälp av förklädnader har han avslöjat människohandel, förbjuden forskning på kemiska stridsmedel, en förestående militärkupp och framförallt vidriga förhållanden för gästarbetare.

De senaste två åren har han gjort en comeback som avslöjande journalist och levererat avslöjande reportage inifrån ett callcenter och från ett bageri som levererar bröd till Lidl. Inför sitt allra senaste reportage i tyska veckotidningen Zeit spelade han hemlös under jul- och nyårshelgerna runtom i tyska städer.

Wallraff säger att han till hösten kommer ut med både en film och en bok med titeln ”Du sköna nya arbetsvärld”.

… eller lyssna på SR:s webradio!