Turist i Afghanistan

posted in: | 0

Minfält, talibaner och skjutglada säkerhetsstyrkor. Men det går att trotsa farorna i ett av världens farligaste länder och resa som turist. Afghanistan har ett rikt utbud att erbjuda den äventyrslystne turisten. I P3 Planet guidar Marcus Hansson bland buddhor, storslagna landskap och märkliga grottor.

Sändes i Sveriges Radio P3 Planet den 13 juli.

► Hör reportaget om att vara turist i ett av världens farligaste länder

Det finns en Lonely Planet från 2007 över norra Afghanistan och ett fåtal turister söker sig dit varje år. De flesta är hjälparbetare på grönbete efter att ha suttit inlåsta på ambassader i Kabul. Landet har en hel del att erbjuda. P3 Planets korre Marcus Hansson har rest i Afghanistan….

Alla reportage från Afghanistan

Rysk pansarvagn som står och rostar vid infarten till Bamiyandalen
Rysk pansarvagn som står och rostar vid infarten till Bamiyandalen