Egotrippen – dokumentär i P4

posted in: Thailand | 0

Följ med till Koh Lanta och familjen Fogelhamres egotripp

Sändes i Sveriges Radio P4 den 10 oktober 2010.

Familjen Fogelhamre på stranden på Koh Lanta under sin 10-månaders semester. Foto: Marcus Hansson
Familjen Fogelhamre på stranden på Koh Lanta under sin 10-månaders semester. Foto: Marcus Hansson

P4 Dokumentärs hemsida

I en luftkonditionerad bungalow i Thailand sitter svenska skolbarn och lär sig multiplikationstabellen på dator. Under tiden spelar föräldrarna volleyboll på stranden och skämtar om att de är på vuxendagis. I och med en så kallad ”thaimout” får barn mer tid att träffa sina föräldrar och föräldrarna får mer tid att tänka efter vad de vill göra av sina liv. P4 Dokumentär träffar en familj från Göteborg som förverkligar sitt livs dröm – att under nästan ett helt år bo iThailand. Men vad går drömmen egentligen ut på? Varför åker man tvärs över jorden för att leva ett svenskt liv på en badstrand i Thailand? I svenskkolonin på Koh Lanta finns två svenska skolor, pizza, kvällstidningar och lösviktsgodis. Det handlar om drömmen om paradiset på andra sidan jorden – men i svensk förpackning. Om att leva i ett minisverige under den thailändska solen.