Tyska mobbare gömmer sig i Sverige

posted in: Tyskland | 0

Medierna i P1: I Tyskland har mobbning på nätet nått en helt ny nivå på skolor i hela landet, eftersom sajten ”I share gossip” erbjuder ett fullständigt anonymt klotterplank – som flitigt utnyttjas till att håna och förnedra elever. Sedan starten i januari i år har skolorna märkt av mer bråk och sämre stämning. I ett fall ledde skvallret till en svår misshandel av en 17-åring.

”Vi står bara upp för yttrandefriheten”, säger personerna bakom sajten I share gossip – som själva väljer att vara anonyma. Sajten har lett till en upprörd debatt i Tyskland och nu rasar föräldraföreningar, politiker och åklagare i Tyskland – och kräver att sajten ska stoppas. Men de står maktlösa – för servern – den finns i Sverige.

Lyssna: Svensk yttrandefrihet skyddar tyska mobbare