Intervju med Nancy Dupree

posted in: | 0

Afghanistankännaren Nancy Hatch Dupree vill ge afghanerna tillgång till böcker. Vad är det annars för mening med att lära dem läsa? I fokus-intervju i Sveriges Radio P1 med en av världens främsta kännare av Afghanistan. Sändes den 20 augusti 2009 (valdagen i Afghanistan)

► Hör Nancy Dupree berätta om sin syn på valet i Afghanistan och om vikten av böcker

Afghanistankännaren Nancy Hatch Dupree vill ge afghanerna tillgång till böcker
Afghanistankännaren Nancy Hatch Dupree vill ge afghanerna tillgång till böcker

Afghanistankännaren Nancy Hatch Dupree vill ge afghanerna tillgång till böcker. I jättelika projekt får hundratusentals afghaner lära sig läsa – men ofta saknas det böcker och ansträngningen blir meningslös. För utan böcker har de snart glömt bort hur man läser. Den som säger det är ”afghanistans farmor”, 83 år gamla Nancy Hatch Dupree, arkeolog, författare, kulturvetare och afghanistan-kännare sedan mer än 40 år och som bor i Kabul. Nu kämpar hon för att de afghaner som just lärt sig läsa ska få tillgång till böcker.

Alla reportage från Afghanistan