Räddningen av gamla stan i Kabul

posted in: | 0

Efter årtionden av krig och förfall hade ett av Kabuls äldsta kvarter, Murad Khane, begravts under två meter sopavfall och historiskt värdefulla byggnader rasade ihop på löpande band och eller höggs upp till ved. En gång vackra köpmanhus och lyxiga bostäder har genom krig och fattigdom förvandlats till ett slumområde. Lika bra att riva, tyckte många, men nu återuppstår området igen tack vare ett omfattande renoveringsarbete.  Idag sjuder gatorna i Kabuls hjärta av återvunnet självförtroende.

Två byggjobbare vid restaureringen av ett tvåhundra år gammalt karavanseri i Kabul.
Två byggjobbare vid restaureringen av ett tvåhundra år gammalt karavanseri i Kabul.

► Hör reportaget om gamla stan i Kabul som sändes i Sveriges Radio P1 den 13 april kl 12.10

Läs mer här på SR Vetenskapsradions hemsida

Samtliga mina reportage från Afghanistan finns här!